اپتومتری چیست ؟
اپتومتری یا بینایی سنجی یکی از رشته های حیطه ی توان بخشی به بیماران می باشد . این رشته ، در زمینه ی بررسی ساختار چشم و تشخیص یک سری ازمشکلات و اختلالات مربوط به بینایی و تجویز و ساخت عینک و لنز مناسب افراد می باشد .
متخصص اپتومتر کیست ؟
<متخصص اپتومتر فردی است که با شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه ی لازم ، به مدت چهار سال در مقطع کارشناسی به تحصیل در رشته ی اپتومتری پرداخته است و بعد از اتمام تحصیل ، به کار در مراکز مربوطه و در حیطه ی رشته ی تخصصی خود ، مشغول شده است ./p>
لازم به ذکر است که متخصص اپتومتر می تواند به ادامه ی تحصیل در رشته ی اپتومتری تا مقطع دکتری نیز ، بپردازد .
متخصص اپتومتر به چه افرادی می تواند کمک کند ؟
از جمله مواردی که در پی آن ها ، افراد می توانند به متخصص اپتومتر ، مراجعه کنند ، می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- افراد دارای اختلالات بینایی مثل دوبینی ، تاری دید و ...می توانند به متخصص اپتومتر مراجعه کنند .
- افراد دارای عیوب انکساری چشم مثل نزدیک بینی ، دور بینی ، پیرچشمی و ...می توانند به متخصص اپتومتر مراجعه کنند .
- برای انجام معاینات چشمی و چکاپ سالیانه
- افرادی که نیاز به یک سری حرکت درمانی ها برای بهبود عملکرد حرکت چشم ها و پلک هایشان هستند ، جهت آموزش دیدن تمرینات ورزشی چشمی می توانند به متخصص اپتومتر مراجعه کنند .
- جهت تعیین شماره ی عینک و ساخت عینک
- اگر در هنگام دیدن تلویزیون یا نگاه کردن به صفحه ی گوشی یا کتاب دچار سوزش و ریزش اشک از چشم ها می شوید .
- در صورت انحراف چشم ها
- در هنگام احساس چشم درد و خارش و سوزش چشم
متخصص اپتومتر چه اقدامات درمانی را می تواند انجام دهد ؟
از جمله وظایف متخصص اپتومتر ، می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- متخصص اپتومتر با استفاده از ابزار کار تخصصی اپتومتری ، به تشخیص مشکلات بینایی کودکان و بزرگسالان میپردازد.
- متخصص اپتومتر می تواند برای افرادی که نیاز به عینک یا لنز دارند ، عینک و لنز تجویز کند و شماره ی عینک آن ها را تعیین کند .
- متخصص اپتومتر به آموزش یک سری از مراقبت های چشمی از جمله چگونگی رعایت بهداشت چشمی به افراد میپردازد .
- در صورت لزوم در مواقعی که بیمار اختلالات و بیماری های چشمی نظیر آب مروارید دارد یا نیازمند به درمان های دارویی و طبی است ، او را به متخصص چشم ارجاع می دهد .
- متخصص اپتومتر علاوه بر تعیین شماره ی عینک برای هر فرد ، توانایی ساخت عینک را نیز ، برای بیماران دارای مشکلات پیرچشمی ، نزدیک بینی و دوربینی و ...را دارد .
- متخصص اپتومتر در مواقع لزوم اقدام به آموزش اجرای تمرینات و ورزش های چشمی به بیمارانی چون بیماران دارای اختلالات دید دو چشمی و ... می کند .
- متخصص اپتومتر اقدام به تجویز وسایل کمک بینایی مانند سیستم های میکروسکوپیک و تلسکوپیک و ...برای افرادی چون بیماران کم بینا می کند .
- متخصص اپتومتر می تواند به انجام معاینات چشمی جهت تهیه ی گزارش استخدامی در سازمان ها و ارگان هایی که برای استخدام افراد به گزارش معایناتی چون معاینات چشمی نیاز دارند ، بپردازد .
- بینایی درمانی با روش های غیر جراحی و بدون دارو درمانی
- انجام سونوگرافی چشمی
- و ...
به طور کلی طبق گفته ی رئیس انجمن متخصصان اپتومتری و طبق سیستم درمانی رایج در کشورهای مدرن در دنیا ، در سیستم درمانی اصولی و استاندارد در مواقع مواجه شدن با مشکلات بینایی بهتر است که ابتدا بیماران به متخصص اپتومتری مراجعه کنند و بعد در صورت نیاز ، به متخصص چشم ارجاع داده شوند .
رشته های تخصصی مرتبط با رشته ی اپتومتری
از افراد متخصصی که با متخصص اپتومتری جهت درمان بیماران همکاری می کنند ، می توان به متخصصان زیر اشاره کرد :
- متخصص چشم
- متخصص مغز و اعصاب
- متخصص گفتاردرمانی
- متخصص کاردرمانی
- فیزیوتراپیست
- و...
متخصص اپتومتر در چه مراکزی فعالیت می کند ؟
از جمله مراکزی که متخصص اپتومتری در آن ها ، اقدام به ارائه ی خدمات به بیماران می کند ، می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- مراکز توانبخشی
- بهزیستی ها
- حلال احمر
- درمانگاه ها و بیمارستان های دولتی و خصوصی و وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی
- مراکز بهداشت
- کلینیک ها ، مراکز و بیمارستان های چشم پزشکی خصوصی و دولتی
- در مدارس برای سنجش بینایی دانش آموزان
- در مهدکودک ها برای سنجش بینایی کودکان
- در خانه های سالمندان برای سنجش بینایی سالمندان
- به صورت دوره ای در سازمان ها و ارگان هایی که برای استخدام افراد مختلف ، معایناتی از قبیل معاینه ی چشم را انجام می دهند .
- مطب پزشکان متخصص چشم به صورت مشارکتی و جهت کمک به پزشک در روند درمان بیماران
- و ...
لازم به ذکر است که متخصص اپتومتر ، در صورت کسب مجوزهای لازم و داشتن سرمایه ی کافی ، می تواند اقدام به تاسیس مرکز اپتومتری ( بینای سنجی ) کند و در آن جا به ارائه ی خدمت به مردم بپردازد .
بهترین متخصصان اپتومتر در کشور
برای گرفتن وقت مشاوره از بهترین متخصصان اپتومتر در کشور ، می توانید به سایت MEDIMEDIA مراجعه کنید . چرا که بهترین متخصصان اپتومتری در این سایت مشغول نوبت دهی و مشاوره دادن به بیماران مختلف می باشند . شما می توانید با مراجعه به این سایت و مقایسه کردن متخصصان اپتومتری با هم ، متخصص اپتومتری مد نظر خود را انتخاب کنید و به شکل آنلاین نوبت مشاوره بگیرید .
و اما چند نکته ی مهم
- مراقبت از چشم ها امری ضروری است که از بسیاری از مشکلات و بیماری ها جلوگیری می کند .بنابراین از همین حالا مراقبت از چشم های خود را جدی بگیرید تا در آینده از صرف هزینه و وقت زیاد جهت درمان مشکلات بینایی خود ، جلوگیری کنید .
- متخصص اپتومتری توانایی ، صلاحیت و دانش لازم برای اجرای درمان های دارویی یا جراحی را ندارد . بنابراین برای انجام این شیوه های درمانی ، بیماران را به متخصص چشم ارجاع می دهد .
- چشم ، عضو حساسی است ، بنابراین علاوه بر مراقبت های دائمی و پیشگیرانه از آن در برابر مشکلات ، در صورت بروز مشکل به متخصص مربوطه و مراکز معتبر مراجعه کنید و سلامت چشم ها و درمان مشکلات چشمی خود را دست هر کسی ندهید .
- از استفاده ی بیش از حد از لنزهای تزئینی و رنگی خودداری کنید و در صورت استفاده نیز علاوه بر خریداری لنز از داروخانه ها ی معتبر ، در هنگام استفاده از آن ها ، بهداشت را رعایت کنید .
- برای انجام خدمات زیبایی مثل کاشت مژه ، تتوی ابرو ، بوتاکس دور چشم ، تزریق فیلر در زیر چشم و ...حتماً به مراکز معتبری مراجعه کنید که پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند .
- از معاینه و چکاپ منظم چشم ها در رده ی های سنی مختلف از زمان کودکی تا سالمندی غافل نشوید . حتی اگر هیچ گونه مشکلی در بینایی و به طور کلی چشم هایتان احساس نمی کنید ، حتماً به صورت دوره ای ، اقدام به معاینه و سنجش بینایی خود نزد متخصص اپتومتر بکنید .