- صفحه اصلی
- جستجوی پزشک
-
صفحه اختصاصی پزشکان
-
درباره ما
- وبلاگ
- عضویت
- ورود
حقيقت امر اين است كه ما در حيطه ي تخصص هاي رشته ي پزشکی متخصصي تحت عنوان متخصص كليه نداريم ! و واژه ی متخصص کلیه اصطلاحی رایج در بین عموم مردم جامعه است که در هنگام احساس درد در ناحیه ی کلیه ها به دنبال متخصص کلیه درمراکز درمانی می گردند .
حال این سوال پیش می آید که پزشکی که می تواند مشکلات مربوط به سیستم ادراری را درمان کند چه کسی است ؟فردی که در این زمینه مشغول به درمان بیماران می باشد کسی است که ابتدا بعد از قبولی در کنکور سراسری و پذیرش در رشته ی پزشکی به مدت هفت سال در مقطع پزشکی عمومی تحصیل می کند و سپس در آزمون دستیاری پزشکی شرکت میکند که آزمونی مانند کنکور است و پزشکان عمومی برای تحصیل در یکی از حیطه های تخصصی رشته ی پزشکی و کسب مدرک در آن شرکت میکنند . یکی از رشته های تخصصی حیطه ی پزشکی تخصص بیماری های داخلی می باشد که فردی که از نظر عموم مردم جامعه متخصص کلیه می باشد باید پس از شرکت در آزمون دستیاری و پذیرش در رشته ی تخصصی بیماری های داخلی به مدت چهار سال مشغول به یادگیری مهارت و نگرش و دانش لازم در زمینه پیشگیری، تشخیص و ارزیابی و درمان بیماری های داخلی شود .در پایان تحصیل در رشته داخلی و بعد از گرفتن بورد تخصصی بیماری های داخلی برخی متخصصان تصمیم به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر (فوق تخصص) میکنند. متخصص بیماری های داخلی می تواند درشاخه های مختلفی چون گوارش، کلیه، ریه، خون یا غدد و ... که از زیر شاخه های این رشته ی تخصصی هستند در مقطع فوق تخصص تحصیل کند وبعد از گذراندن این دوره ی دوساله مدرک فوق تخصص کلیه را به دست می آورد. بنابراین ما پزشکی تحت عنوان متخصص کلیه نداریم و کسی که اقدام به درمان بیماری های سیستم ادراری می کند فوق تخصص این رشته را دارد که در بین پزشکان به عنوان فوق تخصص کلیه، نفرولوژیست یا متخصص نفرولوژی شناخته می شود .
از طریق سامانه مدی مدیا میتوانید از مطب برترین متخصص (فوق تخصص) کلیه نوبت بگیرید. همچنین مدی مدیا ارایه دهنده انواع نرم افزار مطب برای پزشکان است که بهترین خدمات مدیریت مطب از جمله ایجاد پرونده الکترونیکی برای بیماران را ارایه میدهد
کلیه ها یکی از ارگان های بسیار مهم در بدن می باشند که در قسمت پشتی شکم در طرفین ستون مهر ها قرار دارند . جایگاه کلیه ی راست به دلیل مجاورت با کبد نسبت به کلیه ی چپ مقداری پایین تر است . اگر چه هر دو کلیه از نظر شکل و اندازه مشابه هستند اما کلیه ی چپ از کلیه ی راست بلندتر و باریک تر است . هر کلیه در افراد بالغ حدود 12 سانتی متر طول و 6 سانتی متر عرض و 2.5 سانتی مترضخامت دارد و شامل 1 تا 1.2 میلیون واحد عملیاتی به نام نفرون می باشد . کلیه یک اندام تک وظیفه ای نیست بلکه اعمال بسیار مهم و متفاوتی را در جهت حفظ محیط داخلی بدن انجام میدهد که اختلال در آن میتواند به مرگ منجر شود. آنچه در گذشته بیان می شد این بود که هر گاه نام کلیه بر زبان می آمد آن را به عنوان یک ارگان دفعی در نظر می گرفتند و عملکرد آن را در دفع مواد زائد خلاصه می کردند اما امروزه عملکردهای کلیه را در زمره ی عملکردهای تنظیمی قرار می دهیم.
از جمله اعمال تنظیمی کلیه ها :
برای پیشگیری از بیماری های کلیوی مجله سلامتی مدی مدیا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
از مشکلات و بیماری های رایج کلیه می توان به موارد زیر اشاره کرد :
در بین رشته های تخصصی حیطه ی پزشکی جز تخصص داخلی که در نهایت از طریق آن می توان به فوق تخصص کلیه یا همان نفرولوژی رسید رشته ی تخصصی دیگری هم داریم که به درمان بیماری های سیستم ادراری می پردازد تحت عنوان تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری – تناسلی. فردی که در این رشته ی تخصصی تحصیل می کند به عنوان اورولوژیست یا متخصص اورولوژی شناخته می شود . به طور کلی متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری – تناسلی ( اورولوژیست ) یک جراح است که علاوه بر درمان های دارویی امکان انجام جراحی را نیز دارد اما متخصص کلیه ( فوق تخصص کلیه ) امکان انجام جراحی را ندارد و بر درمان های دارویی و دیالیزی تکیه می کند . توجه به این نکته هم حائز اهمیت است که برخی از بیماری های مربوط به سیستم ادراری را هم متخصص کلیه ( فوق تخصص کلیه ) و هم اورولوژیست می تواند درمان کند . مثلاً بیماری سنگ کلیه اگر نیاز به درمان از طریق جراحی نداشته باشد توسط متخصص کلیه ( فوق تخصص کلیه) با درمان های دارویی درمان می شود و اگر نیاز به جراحی داشته باشد توسط متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری – تناسلی ( اورولوژیست ) درمان می شود .
متخصص کلیه ( فوق تخصص کلیه ) در درمان بیماری هایی چون :
همچنین بیمارانی که با بیماری های مزمنی مثل دیابت یا فشارخون بالا یا بیماری های خودایمنی درگیر هستند و امکان آسیب به کلیه ها در پی این بیماری ها وجود دارد هر چند وقت یک بار توسط متخصص کلیه ( فوق تخصص کلیه ) مورد ارزیابی قرار می گیرند .
بیمارانی هم که پیوند کلیه انجام داده اند برای مراقبت های بعد از عمل و چک کردن عملکرد طبیعی کلیه ی پیوند خورده در بدن فرد هر چند وقت یک بار به متخصص کلیه ( فوق تخصص کلیه) مراجعه می کنند .
متخصص كليه ( فوق تخصص کلیه ) درچه مكان هايي امكان طبابت دارد ؟
متخصص کلیه ( فوق تخصص کلیه ) در بیمارستان های خصوصی و دولتی و آموزشی وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی و درمانگاه ها و مطب شخصی و به طور کلی مراکز درمانی و بهداشتی امکان طبابت دارد .
برای نوبت دهی بهترین متخصصان کلیه ( فوق تخصصان کلیه) در کشور می توان از راههای مختلفی اقدام کرد. نوبت دهی تلفنی، حضوری و یا رزرو نوبت از طریق نرم افزار مطب یا وبسایتهایی که برای این کار طراحی شده اند و نیاز به مراجعه حضوری را کاهش میدهند از جمله ی آنهاست. مدی مدیا سامانه آنلاین نوبت دهی پزشکی است که می توان با مراجعه به آن از تمامی پزشکان برتر ایران مشاوره و نوبت پزشکی دریافت کرد.